Slik ble Dønnesfjord veglag til...
Vi aksjonerer .....!

"Vi aksjonerer og etablerer Dønnesfjord veglag !"

Denne aksjonen startet i 2005 av en del vegbrukere som hadde sett seg lei av å kjøre på en nedslitt og dårlig vedlikeholdt veg. Alle man snakket med var skjønt enig i at man burde gjøre noe med denne vegen, siden kommunen ikke prioriterte å etablere en innsats her.

Vegens standard ble dårligere etter som årene gikk, og særlig etter at lakseoppdrettsnæringen tok farvel med Dønnesfjord skjedde det praktisk talt ikke noe særlig vedlikehold. I 2005 brukte kommunen bare penger på å åpne vegen for snø, og det ble først gjort 23. juni dette året!

Det var nå overhengende fare for at vegen kunne bli stengt.

Dønnesfjordvegen som er en offentlig veg er 13 km. lang, strekker seg fra Dønnesfjordkrysset i Breivikbotn til Elvestrand i Dønnesfjord med en vegarm ca l km. til Dønnesfjordbotn og ender mot en offentlig kai.

Kaia og vegen eies av Hasvik kommune.

I henhold til Vegloven av juni 1963 er det kommunen som skal bære utgiftene til utbedring og vedlikehold av kommunal veg. Hasvik kommunes dårlige økonomi er vel kjent, så vi skal ikke gå nærmere innpå det, men bare konstatere at det ikke var brukt så mange kommunale kroner på denne vegen fram til aksjonstidspunktet.

På den annen side må det være riktig å si at Dønnesfjordvegen er den mest trafikkerte kommunale veg i kommunen. Mellom 50 og 60 hus-og hytteeiere er brukere i sommerhalvåret. I tillegg kommer øvrige vegfarere, næringsdrivende, turister, og ikke minst kommunens innbyggere som bruker denne vegen som utgangspunkt for fiske, jakt og bærplukking, og ellers i rekreasjonsøyemed.  Et 50-talls parkerte biler på parkeringsplasser og langs vegen forteller med all tydelighet at området er populært.

Som følge av det som er nevnt ovenfor ble Dønnesfjord veglag stiftet den 28.11.05. Det ble etablert et interimstyre som skulle forberede et permanent veglag, og ha til formål å få gjennomført opprusting/vedlikehold av vegstrekningen. Veglaget ble registrert som foretak i Brønnøysund-registeret.

Interimsstyret besto av følgende personer:

Børre Gamst, Breivikbotn

Odd-Ivar Gladsø, Breivikbotn

Torfinn Husby, Breivikbotn

Kjell Arne Hustad, Breivikbotn

Viggo Gamst, Breivikbotn

Interimsstyret så det som viktig å få til et godt samarbeide med Hasvik kommune, både økonomisk og praktisk. Veglagets styre satte også i gang med å få samlet inn penger - fra medlemmer av veglaget, fra næringslivet og fra storbrukere av vegen. Dugnadsarbeide og loddsalg ble også iverksatt.

Hasvik kommune synes etableringen av et veglag var en god ide, og formannskapet vedtok i møte den 10.2.-06 å etablere et samarbeide omarbeidet med å oppruste og vedlikeholde vegen.

Medlemsmøte har senere valgt det endelige styret, som er de samme som nevnt ovenfor, med Viggo Gamst som styreleder og Odd-Ivar Gladsø som kasserer/sekretær. De øvrige; Børre Gamst, Torfinn Husby og Kjell Arne Hustad er alle valgt som styremedlemmer.

Ca 170 medlemmer er tilsluttet Dønnesfjord veglag, og er sannsynligvis kommunens største interesseorganisasjon. Det er plass til mange flere, så meld dere på !!

Som medlem av laget betaler du en årlig kontingent på kr. 300.-. til konto nr. 4910.12.89116

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.04 | 17:55

Det var mye opplysning.

...
09.12 | 17:13

Flott brev til Lotteritilsynet. Håper de snur i saken.

...
22.01 | 00:04

...
09.03 | 21:14

Mange hardt arbeidende blide mennesker.
Skulle ønske at vi fikk tak i flere gamle og nye bilder som kan legges ut på denne siden

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE